Start visumaanvraag

FAQ Amerika ESTA

Veel gestelde vragen over de ESTA voor de Verenigde Staten.


Wat is een ESTA?
 • ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization (Elektronisch visum), ofwel digitale toestemming om te reizen naar de Verenigde Staten. Om de veiligheid van reizen onder het Visa Waiver Programma naar de Verenigde Staten te verhogen, zijn de regels om zonder visum te kunnen reizen aangescherpt. Staatsburgers van landen die onder het Visa Waiver Programma vallen, komen nog steeds in aanmerking om zonder visum te reizen, maar hebben een goedgekeurde reistoestemming nodig voordat ze naar de Verenigde Staten reizen.
 • Wanneer uw ESTA voor de Verenigde Staten is goedgekeurd wordt deze per e-mail aan u verzonden. Deze autorisatie kunt u uitprinten en bewaren voor uw eigen adminstratie. De ESTA reistoestemming wordt bij uitgifte digitaal gekoppeld aan uw paspoort. De douane controleert uw ESTA dan ook d.m.v. een paspoort scanner.

Hoelang is een ESTA geldig?
 • Een ESTA is geldig voor maximaal 2 jaar. Wanneer uw paspoort eerder verloopt, vervalt uw ESTA op de vervaldatum van het paspoort.
 • Binnen deze periode mag u meerdere malen de Verenigde Staten inreizen en per inreis maximaal 90 dagen aaneengesloten in de Verenigde Staten verblijven. (Verblijf in buurlanden op het zelfde continent worden in deze maximale verblijfsduur meegerekend)
 • Indien u langer dan 90 dagen aaneengesloten in de Verenigde Staten wenst te verblijven, dan moet u een B1 of B2 visum aanvragen via het Consulaat van de Verenigde Staten. Dit kan alleen in persoon, VisumPlus kan u hierin niet van dienst zijn.

Wanneer kan ik een ESTA aanvragen?
 •  Wanneer u van plan bent om voor een duur van 90 dagen of minder in de Verenigde Staten te verblijven voor zaken of vakantie. Of wanneer u doorreist via de Verenigde Staten naar een volgende bestemming;
 •  over een geldig paspoort beschikt dat rechtmatig aan u is verstrekt;
 •  staatsburger of ingezetene van één van de onderstaande (Visa Waiver) landen bent:

 Andorra Liechtenstein
 Australië Litouwen
 Oostenrijk Luxemburg
 België Monaco
 Brunei
 Nederland
 Tsjechië
 Nieuw Zeeland
 Denemarken
 Noorwegen
 Estland
 Portugal
 Finland
 Malta
 Frankrijk San Marino
 Duitsland Singapore
 Griekenland                                   
 Slowakije
 Hongarije
 Spanje
 IJsland Taiwan
 Ierland
 Zuid Korea
 Italië Zweden
 Japan Zwitserland
 Letland
 Verenigd Koninkrijk (U.K)
  
Staat uw nationaliteit / land er niet bij? Dan komt u helaas niet in aanmerking om met een ESTA naar de Verenigde Staten te reizen. En kan VisumPlus helaas niet het visum voor u verzorgen. U kunt in persoon een normaal (B1-Business of B1/2-Tourist) visum aanvragen via het dichtstbijzijnde consulaat van de Verenigde Staten.

Wat is de verwerkingstijd?
 • Uw ESTA aanvraag wordt na betaling direct gecontroleerd en verwerkt door VisumPlus. Meestal volgt de uitslag binnen 15 minuten. In sommige gevallen kan het tot 72 uur duren. Daarom is het raadzaam ruim op tijd uw aanvraag in te dienen. In het geval dat er twijfel over uw gegevens zijn, nemen wij per e-mail contact met u op.


Hoe ontvang ik mijn ESTA Autorisatie?

 • Standaard ontvangt u uw visum per e-mail. Indien u op afspraak bij ons kantoor de aanvraag doet, kunnen wij deze ook voor u printen.

Wat zijn de paspoort vereisten?
 • Uw paspoort moet machinaal leesbaar zijn en minimaal geldig tot na vertrek uit de Verenigde Staten.
 • Een machinaal leesbaar paspoort is voorzien van dit logo:


Hebben kinderen ook een visum of ESTA nodig voor de Verenigde Staten?

 • Ja, iedere reiziger ongeacht de leeftijd moet over een persoonlijk paspoort beschikken en ook een eigen visum of ESTA reistoestemming voor de Verenigde Staten.
 
Moet ik in het bezit zijn van een geldig vliegticket?
 • Nee, een vliegticket is niet vereist voor de ESTA aanvraag. Een geldig heen- en retourticket is wel vereist wanneer u de Verenigde Staten daadwerkelijk inreist.


Moet ik voor iedereen die met mij meereist een aparte ESTA aanvraag doen?

 • Ja, voor iedere reiziger moet u een aparte ESTA aanvraag doen. Ongeacht de leeftijd.


Ik heb een tikfout gemaakt in mijn gegevens, kan dit worden aangepast?

 • Nee, een eenmaal uitgegeven ESTA is niet meer aan te passen. Wanneer u een fout heeft gemaakt, moet u helaas een nieuwe aanvraag indienen en deze ook opnieuw betalen.


Ik heb een nieuw paspoort, kan mijn ESTA worden overgezet?

 • Nee, een ESTA is paspoort. Wanneer u een nieuw paspoort ontvangt, moet u een nieuwe aanvraag indienen.


Mijn reisdata zijn veranderd, moet er iets aan mijn ESTA veranderen?

 • Wanneer de nieuwe reis plaats vindt binnen de geldigheidsperiode van uw ESTA hoeft u niets te doen en kunt u gewoon op reis. Indien uw reis (gedeeltelijk) plaatsvindt buiten de geldigheid van uw ESTA moet u een nieuwe aanvraag indienen.


Ik ga met een cruise schip naar de Verenigde Staten, heb ik een ESTA nodig?

 • Ja, ook wanneer u de Verenigde Staten aandoet met een cruise schip moet u over een geldige ESTA beschikken.
 • Wanneer u de Verenigde Staten aan doet met een eigen schip moet u persoonlijk vooraf een (B1-Business of B1/2-Tourist) visum aanvragen via het dichtstbijzijnde consulaat van de Verenigde Staten.

Ik heb een Nederlands Reisdocument, kan ik hiermee een ESTA aanvragen?
 • Nee, een ESTA kunt u alleen aanvragen wanneer u over een geldige paspoort beschikt dat is uitgegeven door een van de Visa Waiver landen.. Wanneer u een Reisdocument of Vluchtelingen paspoort bezit moet u persoonlijk een (B1-Business of B1/2-Tourist) visum aanvragen via het dichtstbijzijnde consulaat van de Verenigde Staten.


Waarom kost een ESTA evisa € 40,- dit was toch $ 14,- ?

 • Wanneer u er voor kiest uw ESTA door VisumPlus te laten verzorgen profiteert u van alle gemakken en voordelen van onze service. (Alles Nederlandstalig, eenvoudig betalen via iDeal of Creditcard, controle van uw gegevens en klantenservice in het Nederlands per e-mail en telefonisch.) Voor deze extra diensten berekenen wij een service tarief. Ons eenvoudige Nederlandstalige aanvraagformulier vindt u hier.
 • Indien u niet van onze diensten gebruik wenst te maken kunt u persoonlijk de aanvraag doen via het Department of Homeland Security van de Verenigde Staten. (Let op, u kunt dan geen beroep doen op onze klantenservice en dient te beschikken over een creditcard) De website van het Department of Homeland Security van de Verenigde Staten vindt u hier.Start nu direct uw ESTA aanvraag, klik hier!


Verklaring ESTA vragen


Lijdt u aan een besmettelijke ziekte; hebt u een lichamelijke of geestelijke stoornis; of gebruikt u drugs of bent u daaraan verslaafd?

Besmettelijke ziekten.
Onder de wetgeving van de Verenigde Staten worden onder besmettelijke ziekten die voor de volksgezondheid van belang zijn mede begrepen:
 • Venerische zweren
 • Gonorroe
 • Granuloma venerum
 • Lepra, besmettelijk
 • Venerische lymphogranulomatosis
 • Syfilis (besmettelijke fase)
 • Tuberculose (actief)
 • En andere zoals bepaald door het Department of Health and Human Services
 
Lichamelijke of geestelijke aandoeningen
Beantwoord deze vraag over lichamelijke of geestelijke aandoeningen met "Ja" als: (a) u momenteel een geestelijke of lichamelijke aandoening hebt en in het verleden als gevolg van deze aandoening gedrag hebt vertoond dat gevaar kon opleveren of heeft opgeleverd voor bezittingen, veiligheid of welzijn van uzelf of anderen; of
 (b) u in het verleden een geestelijke of lichamelijke aandoening hebt gehad en als gevolg van deze aandoening gedrag hebt vertoond dat gevaar kon opleveren of heeft opgeleverd voor bezittingen, veiligheid of welzijn van uzelf of anderen en dat gedrag zich zeer waarschijnlijk kan herhalen of kan leiden tot ander gevaarlijk gedrag.

Beantwoord de vraag met "Nee" als: (a) u momenteel geen lichamelijke of geestelijke aandoeningen hebt; of
 (b) u een lichamelijke of geestelijke aandoening hebt gehad zonder daaraan verbonden gedrag dat gevaar kon opleveren of heeft opgeleverd voor bezittingen, veiligheid of welzijn van uzelf of anderen; of
 (d) u in het verleden een geestelijke of lichamelijke aandoening hebt gehad en als gevolg van deze aandoening gedrag hebt vertoond dat gevaar kon opleveren of heeft opgeleverd voor bezittingen, veiligheid of welzijn van uzelf of anderen, maar dat niet te verwachten is, dat dat gedrag zich zal herhalen.
 
Druggebruikers en drugsverslaafden
Onder de wetgeving van de Verenigde Staten is het mogelijk dat personen niet toegelaten worden als vastgesteld is dat zij drugs gebruiken of aan drugs verslaafd zijn.
 


Bent u ooit aangehouden of veroordeeld wegens een overtreding of misdrijf waarbij sprake was van een moreel schandelijke daad of een overtreding met betrekking tot een verboden stof; of aangehouden of veroordeeld voor twee of meer overtredingen waarvoor het gezamenlijke vonnis vijf jaar of meer gevangenisstraf bedroeg; of bent u handelaar in verdovende middelen geweest; of zoekt u toegang tot de Verenigde Staten om u daar in te laten met criminele of immorele activiteiten?

Misdrijven die gelden als moreel schandelijke daad. Dergelijke overtredingen hebben over het algemeen betrekking op gedrag dat inherent verachtelijk, walgelijk of verderfelijk is en in strijd met de aanvaarde regels van moraliteit en de gebruikelijke verplichtingen ten aanzien van personen of de gemeenschap. Met betrekking tot de uitvoering van de Immigration and Nationality Act zijn er factoren, zoals de leeftijd van de overtreder of wanneer het feit gepleegd werd, die invloed kunnen hebben op de beoordeling of een overtreding die als een misdaad of als een moreel schandelijke daad wordt opgevat.
 


Gaat u werk zoeken in de Verenigde Staten; of bent u ooit geweigerd en gedeporteerd; of in het verleden uitgezet uit de Verenigde Staten; of hebt u door middel van fraude of door het geven van een onjuiste voorstelling een visum voor toegang tot de Verenigde Staten verkregen of getracht te verkrijgen?

Personen die de Verenigde Staten onder het Visa Waiver Programma binnenkomen, worden toegelaten als niet-immigrerende buitenlandse bezoekers, mogen geen werk zoeken in de Verenigde Staten. Er zijn voor niet-immigranten en immigranten vele categorieën van gesponsorde werkvisums voor diegenen die daarvoor in aanmerking komen. Voor meer informatie over non-immigratie, immigratievisa en werkvisa, zie www.travel.state.gov.
 


Hebt u ooit de voogdij over een kind van een Amerikaanse staatsburger vertraagd, tegengehouden of onthouden, terwijl aan die staatsburger de voogdij verleend was?

Een vreemdeling die, na de registratie van een rechterlijk bevel van een rechtbank binnen de Verenigde Staten, waarbij voogdij wordt verleend over een kind van een Amerikaans staatsburger, de voogdij over dit kind vertraagt of tegenhoudt, of het voogdijschap onthoudt, buiten de Verenigde Staten, aan de persoon die met de voogdij was belast, wordt geen toegang verleend tot het moment waarop het kind wordt overgedragen aan de persoon aan wie bij die beslissing voogdij verleend is.
 

Hebt u zich ooit onttrokken aan gerechtelijke vervolging?

Met betrekking tot onttrekking aan gerechtelijke vervolging: beantwoord deze vraag met "Ja" als alle volgende punten van toepassing zijn:

(a) u hebt een ernstig misdrijf gepleegd in de Verenigde Staten, zoals is aangegeven in 8 U.S.C.Sec 1101(h), waaronder ook bezwarende omstandigheden, op welk tijdstip dan ook, waarvoor u zich hebt onttrokken aan de strafrechtelijke rechtsbevoegdheid; en
(b) u hebt ter voorkoming van vervolging voor het misdrijf, als aangegeven onder (a), de Verenigde Staten verlaten; en
(c) u hebt zich daarna niet ten volle onderworpen aan de jurisdictie van de rechtbank die rechtsbevoegd was om over dat misdrijf te oordelen.Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Wenst u nog verdere informatie?

 • Neem dan contact op met onze klantenservice via info@visumplus.nl of tijdens kantooruren op telefoonnummer 0174642804.

Start nu direct uw ESTA aanvraag, klik hier!

Verenigde Staten ESTA
Start nu direct uw Verenigde Staten ESTA aanvraag bij VisumPlus!


Start nu uw ESTA aanvraag
Hoe kan ik betalen?


Bij VisumPlus kunt u uw ESTA aanvraag veilig & eenvoudig betalen met:

 • iDeal (Alle Nederlandse banken)
 • Creditcard (Visa, Mastercard & American Express)


Meer informatie over de betaalmethoden vindt u hier.
Hoe ontvang ik mijn ESTA?


Uw ESTA autorisatie wordt per e-mail toegezonden.

In 98% van de aanvragen is dit al binnen 15 minuten! Uiterlijk binnen 72 uur. Wacht niet te lang en vraag uw ESTA tijdig aan!Veiligheid VisumPlus.nl


Zorgvuldig & Veilig

VisumPlus behandeld iedere aanvraag met grote zorgvuldigheid, bij vragen over uw aanvraag kunt u altijd contact met ons opnemen via de Contactpagina.

SSLAlle persoonsgegevens bij VisumPlus worden verzonden via de beveiligde 128-bit SSL verbinding voor maximale veiligheid.
Verenigde Staten ESTA
Start nu direct uw Verenigde Staten ESTA aanvraag bij VisumPlus!


Start nu uw ESTA aanvraag
Contact

Post adres:
VisumPlus
Postbus 51
2670 AB NAALDWIJK

Kvk nr: 57519145
BTW nr: NL852616995B01
Klantenservice

Vragen over onze diensten?
Neem dan contact met ons op.

Via: info@visumplus.nl
Meer contactinformatie vindt u hier.

Onderdeel van VisumPlus.nl
SOCIAL MEDIA